mandag 30. november 2009

Hovedbadet

Ja, slik bor vi da. Her skal 4 små og 2 store dusje, pusse tenner, bimmelimm og bommelomm (sorry detaljene), filosofere, sminke seg, dolle seg, barbere seg, tøffe seg, bade alene, bade sammen, dusje alene og dusje sammen, og slik kunne jeg fortsette! Er det et rom som skal dekke manges behov, ja så er det virkelig badet! Da vi planla huset var vi enige om at vi ønsket et bad hvor det var god plass, en stor dusj (med plass til 2;)), at doen var litt diskrè plassert samt oppbevaringsmuligheter. Men ikke såååå mye skapplass at alles garderober havner på badet...


Håpet var å finne en mulighet til å ha det ryddig lettvint, jeg er nemlig ikke sååå glad i å rydde andres etterlatenskaper så planen var at hver ting skal ha sin faste plass. Og tro det eller ei, det har vi faktisk fått til. De bildene dere ser nå er ikke veldig langt unna slik vi har det til hverdag, men jeg tenner sjelden lys når jeg eller gubben skal på do ;) Blir jo et voldsomt bilderas dette her, dere får bære over med meg! Ha en strålende dag da dere!

















































onsdag 25. november 2009

Frem fra glemselen

Her på bruket har vi i tillegg til huset vårt også en liten hytte. Gjennom årenes løp har det blitt plassert alt mulig rart inn der som ikke passer inn noen steder, ingen vil ha men ikke har hjerte til å kaste etc. En slik ting er denne merksnodige klokka. Hørte med pappa i dag og han mente det var broren til bestefar som kjøpte klokka av noen tatere (er det lov å si det?) som kom innom for å selge noen snurrepiperier til livets opphold. Han var jo gammel og hadde litt dårlig syn, så han ble innbilt at klokka var av gull og slo derfor til på dette enestående tilbudet! Klokka begynner å bli noen år gammel (kanskje 20år), men noen antikvitet er det ikke.





















Materialet den er laget av er noe plast-aktig og det er vel egentlig et lite under at den ikke har blitt kastet. Den har jo liksom ikke vært helt "in" i det siste (kanskje aldri?) men kanskje det er håp for klokka allikevel?
Gull passer ikke så bra inne hos meg så jeg tenkte å spraylakkere den. Det burde da gå bra det? Hvis jeg maskerer skikkelig mener jeg? Eller hva tror dere? Ødelegger jeg hele klokka med eksperimentet mitt?


tirsdag 24. november 2009

Interiørblogger - meg?

I går ble jeg medlem på Nib! Så morsomt, men pittelittegranne skummelt også. Det forplikter jo litt det ikke sant? Både å skrive innlegg med jevne mellomrom og at det skal omhandle interiør. Snakk om å komme i "det gode selskap"! Håper jeg ikke skjemmer meg helt ut.
Jeg er lidenskapelig opptatt av interiør og det har vel blitt det man kan kalle en hobby etterhvert. Med tanke på de timene jeg har lagt ned i planlegging og shopping (*smiler*) til huset, synes jeg at jeg nesten har lov til å kalle det en hobby? Kanskje lidenskap også?
Men at mine skriblerier og mine interiørvalg skulle være inspirerende for andre å se, ja det er skummelt altså! Ikke har jeg noen utdannelse innen interiør, ikke er jeg fotograf og ikke er jeg spesiellt flink på data heller.

Som en god interiørblogger "to be" hører det med å lære seg Picasa....;) Blir så imponert av alle lekre headere, mosaikker etc rundt omkring på alle de flotte bloggene der ute, men med mine heller begrensede datakunskaper hadde jeg på en måte forsonet meg med at det var "slikt som ungdommen lika" (ja, jeg er Kristian Valen-fan)og derfor umulig for meg å få til. Men se her da - min første fotomontasje!!!


*kry*
Ha en aldeles strålende tirsdag da dere! Jeg skal pleie en småsyk 4åring i dag og ellers bare kose meg. Jammen er det deilig med fødselspermisjon, selv om det er dager hvor tanken på å få gå på jobb og få mulighet til å tenke en tankerekke heeeelt ut uten avbrytelser virker mildt sagt forlokkende. Snart er tvillingene 5mnd! Og jammen er det ikke snart jul også! Er dere i full gang med juleforberedelser eller?


mandag 23. november 2009

Lilledo

I 1etg har vi et lite toalett. "Det aller helligste" finner du ute i hallen og er strategisk plassert mellom finstua og kjøkkenet. Vi har jo 2 store gutter (ikke sååå store da - 4 og 5år) og når de kommer på at de må på do - ja da haster det! Ikke snakk om å  gå med en gang man kjenner det, nei helst vente til rett før det kommer i trusa.....Uææææææ - unna vei  - jeg må på doooooooo!!!! Da er det best å vike plassen altså!





Det er liksom på denne veggen jeg drømmer om et slikt speilkonsollbord....;)





Ha en strålende mandag!


søndag 22. november 2009

Arveting

Jeg har vært så heldig å arve noen gamle møbler etter tanta mi, og er det noe jeg virkelig er takknemlig og glad for, ja så er det virkelig det. Jeg har så mange gode minner av besøk hjemme hos henne, og jeg husker jeg var veldig fascinert av alt det lekre hun hadde. Krystallkroner, glassbord, ornamenttapet.....dere ser hvor jeg har fått det fra?



Elsker rysjer og volanger og synes denne stolen er et lite smykke i seg selv. Den er kanskje ikke verdens beste å sitte på da fjærene nok har sett sine beste dager, men til å sitte på mens man tar av skoene fungerer den aldeles perfekt. Og så er den jo så fin da, det teller nesten mest? *fniser*



Og er ikke denne lampa morsom? Tror jeg har en rysje-fetisj jeg!




fredag 20. november 2009

Velkommen inn

For dere av dere som har fulgt med byggetråden på NM er dette gammelt nytt, jeg er nemlig litt av det slaget at har jeg først funnet ut hvordan jeg vil ha det forandrer jeg lite. Jeg kjenner flere som stadig vekk flytter rundt på sofaer, bilder, kommoder etc - slik er ikke jeg. Noen ganger selvfølgelig, hvis jeg kommer på noe "lurere" (les: penere), men stort sett vet jeg hva jeg vil ha - og hvor. Men så kan det ta lang tid før jeg er i mål med prosjektene mine også, må nesten spare litt penger først...;) Hallen er et slikt rom hvor jeg har mye på plass, men noe mangler fortsatt. Øverst på ønskelisten min står et antikt konsollspeilbord (heter det det?), et slikt et med 2 føtter vet dere. Noe àla dette:

























Foto: lånt fra bloggen BALKE. Lekker blogg, anbefales!

Jeg vet AKKURATT hvor det skulle stå, og det ville vært så flott tror jeg. Tenkte å plassere det på den veggen mellom toalettet og trappa, og der skulle det alltid vært friske blomster og og og.....det er lov å drømme ikke sant?
Vel, nok om fremtidige drømmer. Slik ser det ut i dag, VELKOMMEN INN! :) Ps: Husk at bildene kan klikkes større :)













onsdag 18. november 2009

Her bor vi

Tusen takk for alle koselige kommentarer! Så koselig å se at så mange titter innom.:) I dag tenkte jeg å begynne på den lille "rundturen" som jeg nevnte i et tidligere innlegg! Dere har jo bare fått se noen små glimt at hvordan vi bor, og tenkte derfor å invitere dere inn til oss iløpet av de neste innleggene. Håper det kan være litt morsomt å se? Jeg elsker nemlig de "hjemme hos" blogginnleggene rundt omkring og har snappet mange gode ideer på den måten.

For å gjøre en lang historie kort så kjøpte vi et nedlagt småbruk i Valdres av broren min som var så heldig å arve det av en onkel til vår far...henger dere fortsatt med? Som sagt, vi kjøpte det og hadde det som feriested i noen år før vi bestemte oss for å bosette oss fast her. Det stod kun et gammelt uthus og en liten hytte her, det var det. For å bo her måtte det derfor husbygging til og da var det jo selvfølgelig kjempespennende å skulle bestemme seg for hvordan dette skulle se ut! For en utrolig spennende, morsom og slitsom tid! Vi var innom alle tenkelige (og utenkelige) hustyper, men etter en prat med byggmesteren ble vi enige om å "finne på noe" selv og droppe planene om kataloghus.
Ganske snart la vi merke til et nydelig hus i hjemtraktene til mannen min, og etter å ha besøkt gården hvor dette huset sto og fått lov til å ta bilder begynte vårt hus å ta form - på tegnearkene iallefall. Løsninger ble foreslått og forkastet like fort, men etterhvert ble vi enige og byggingen kunne komme igang. Snekkerne begynte med reisverket i oktober og i mai var huset såogsi ferdig. En utrolig velfungerende prosess med svært lite tull, det eneste må være da rørleggeren falt ned fra stigen i 2etg og braste gjennom veggen i 1etg...heldigvis gikk det bra med rørleggeren, men i veggen var det et kjempestort hull! Jaja, veggen ble fikset og byggingen fortsatte ufortrødent videre.

Vi har forsøkt å bygge et sveitserhus med respekt for hva den stilarten\tidsepoken innebærer, og har prøvd å være så tidsriktige som mulig - både ute og inne. Velkommen! :)

















søndag 15. november 2009

Deilige søndag

Det er så herlig med slike late, rolige og avslappende søndager. Dager hvor det rett og slett ikke skjer noenting. Liker dere også slike dager, eller finner dere alltid på noe å gjøre?
Jeg har en tendens til alltid å være "travel", det er liksom alltid noe som må gjøres... Så noen ganger bare bestemmer jeg meg for å slappe av selv om det skulle vært ryddet i skuffer og skap, vasket gulv eller tørket støv. Det komiske er at når jeg setter meg ned sovner jeg nesten med en gang, og da kan du banne på at en av tvillingene våkner og skriker! Eller at en av de store guttene gråter fordi han har slått seg...
Moralen må være; ALDRI slappe av! Ihvertfall for mor i huset, samme regelen gjelder nok ikke for far, han får nemlig sove og slappe av i fred...Er det ikke typisk?
Når jeg går på do forsøker jeg å liste meg avgårde i håp om noen minutter for meg selv, men det går ikke mange sekundene før jeg blir etterlyst. "Mamma, hvor er du? Maaaaaammmmaaaaa hvooooor eeeeeer duuuuuuuu?" Jaja, så var den alenetiden over! De er jammen herlige disse små!



Her har vinteren kommet for full styrke. Snøen har lavet ned de siste dagene og det er både trist og litt godt. Trist fordi at nå er det ingen vei tilbake; vinteren er her. Og godt fordi det blir vesentlig lysere ute. En annen positiv ting med snøen er at julestemningen kommer for full styrke! Herlig!

Jeg begynte litt smått i går da jeg plantet en hyacint i et gammelt sausenebb jeg har. Tipset fant jeg i bloggen til Anettes Hus. Nydelig, både blogg og hus! En annen blogg jeg håper dere kikker innom er Mitt Empire. For en inspirerende og flott blogg, dama likeså! Ha en fortsatt deilig søndag da dere!





lørdag 14. november 2009

Håpet er lysegrønt

Grønt er nok favorittfargen min. Ikke grøntgrønt hvis dere forstår hva jeg mener, men rolig dus grønn blir jeg liksom aldri lei av. Blir stadig forundret over alle farger som passer inntil så her blir det nok ingen oppussing på lenge enda. Men skulle jeg en dag ombestemme meg ang veggfargen på kjøkkenet, skal du ikke se bort fra at grønt dukker opp allikevel. Se på disse lekre kjøkkenene! Her brukes grønt på innredningen og med lyse vegger synes jeg det ble veldig flott. Og så morsomt med bokstavene som er brukt!

















































Nydelig rett og slett! God helg til dere alle!

onsdag 11. november 2009

Kjære julenissen


Ja, slik begynner vel ønskelisten til mange barn i disse dager. De 2 eldste her i huset nileser reklamen fra alle lekebutikkene i mils omkrets og det er ikke småtteri de ønsker seg...tror vi bør finne en gullåre rett utenfor trappa her skal vi klare å innfri alle de mer eller mindre veloverveide ønskene.

Jeg derimot har ingen lang ønskeliste i år. Jeg vet nemlig hva jeg ønsker meg, og bare det er allerede en god start.  Det er jo oftest det som er problemet, at man kjøper det man vil ha selv. Flere som kjenner seg igjen?
Men i år er det annerledes altså! For jeg har funnet et aldeles nydelig halssmykke fra Amanda Egilson hvor man kan få skrevet inn navnet på barnet\barna dine, velge hvilke farger du vil på perlene osv. Man designer rett og slett et personlig smykke! Tenk, 4 navn må på plass i den ringen der....helt sprøtt å tenke på. Jeg tror nok det nesten ikke har gått helt opp for meg enda, at jeg nå har blitt 4barns mor!

Er det ikke lekkert?


















Har du noen julegaveønsker i år?


mandag 9. november 2009

Nyanskaffelse på kjøkkenet

Jeg har lenge ønsket meg et skap til å ha på kjøkkenet, og har kikket rundt på Finn, Ikea og alle møbelforretninger jeg bare har kunnet komme over. Uten hell. Det har liksom ikke sagt "klikk"!

Dere interiørdamer skjønner sikkert hva jeg snakker om, den følelsen når hjertet hopper over et slag og du bare vet at DETTE ER HELT PERFEKT!



Akkuratt den følelsen fikk jeg da jeg fikk øye på denne lille godbiten av et skap. Skapet kommer herfra . Nå har det kommet til heder og verdighet på kjøkkenet mitt, der hvor det hører hjemme!







Klemmer fra Tonje
Related Posts with Thumbnails