onsdag 18. november 2009

Her bor vi

Tusen takk for alle koselige kommentarer! Så koselig å se at så mange titter innom.:) I dag tenkte jeg å begynne på den lille "rundturen" som jeg nevnte i et tidligere innlegg! Dere har jo bare fått se noen små glimt at hvordan vi bor, og tenkte derfor å invitere dere inn til oss iløpet av de neste innleggene. Håper det kan være litt morsomt å se? Jeg elsker nemlig de "hjemme hos" blogginnleggene rundt omkring og har snappet mange gode ideer på den måten.

For å gjøre en lang historie kort så kjøpte vi et nedlagt småbruk i Valdres av broren min som var så heldig å arve det av en onkel til vår far...henger dere fortsatt med? Som sagt, vi kjøpte det og hadde det som feriested i noen år før vi bestemte oss for å bosette oss fast her. Det stod kun et gammelt uthus og en liten hytte her, det var det. For å bo her måtte det derfor husbygging til og da var det jo selvfølgelig kjempespennende å skulle bestemme seg for hvordan dette skulle se ut! For en utrolig spennende, morsom og slitsom tid! Vi var innom alle tenkelige (og utenkelige) hustyper, men etter en prat med byggmesteren ble vi enige om å "finne på noe" selv og droppe planene om kataloghus.
Ganske snart la vi merke til et nydelig hus i hjemtraktene til mannen min, og etter å ha besøkt gården hvor dette huset sto og fått lov til å ta bilder begynte vårt hus å ta form - på tegnearkene iallefall. Løsninger ble foreslått og forkastet like fort, men etterhvert ble vi enige og byggingen kunne komme igang. Snekkerne begynte med reisverket i oktober og i mai var huset såogsi ferdig. En utrolig velfungerende prosess med svært lite tull, det eneste må være da rørleggeren falt ned fra stigen i 2etg og braste gjennom veggen i 1etg...heldigvis gikk det bra med rørleggeren, men i veggen var det et kjempestort hull! Jaja, veggen ble fikset og byggingen fortsatte ufortrødent videre.

Vi har forsøkt å bygge et sveitserhus med respekt for hva den stilarten\tidsepoken innebærer, og har prøvd å være så tidsriktige som mulig - både ute og inne. Velkommen! :)

5 kommentarer:

Mitt Empire sa...

Det er så koselig det huset! Og plassen dere bor, er jo bare idyllisk.

Huset på Øya sa...

Så utrolig flott hus dere har bygd. Helt fantastisk vakkert utenfra!

Kjedelig med snekker'n - man han klarte seg jo *smiler*

Blir gøy å følge deg.
...og ja Home & cottage fører Himla design. Det var der jeg var :-) klem vibeke

Mitt Empire sa...

Ser at jeg ikke blir oppdatert på bloggrollen din. Rart, jeg har hatt to innlegg etter det som viser der.
Takk for hyggelig hilsen på bloggen min, skal hente knapper til hodegjerde nå. Har trukket dem i samme stoff som gavlen skal få. Gleder meg til jeg får tid til å lage den...

Tonje sa...

Laila, jeg har lagt merke til det samme. Synes det er så rart? Nå har jeg slettet deg - og lagt deg til på nytt så får vi se om det hjelper. Kanskje det er noe feil som jeg har gjort?
Ha en fin helg alle sammen, og tusen takk for alle koselige kommentarer!

Klemmer fra Tonje

Skogland sa...

Tusen takk for hyggelig kommentar hos meg! Ja, det blir nok jul allikevel ;)
Nydelig hus dere har forresten!!

Hilsen Fru K

Related Posts with Thumbnails